19. Sep
2017

Et overflødighedshorn af luksus
- En beretning fra
Yachtingfestivallen i Cannes

Af Marie Gotlieb Jensen.


The Yacht Club på Yachtingfestivalen i Cannes.


Ved den franske solkyst, Côtes d’Azur, slår de sejlglade millionærer pjalterne løs. Som et overflødighedshorn, en legeplads, en fest, arrangeret af børnene selv, ligger den ene store luksuriøse motor- og sejlyacht efter den anden, og skinner om kap med solen. Børnene er i mellemtiden blevet til ”gammel-børn”, der har den kontante friværdi, man som almindelig dansker ikke tør drømme om. Dresscoden er, høje hæle, opsat hår og casual kjole og hvidt, og man skal lede længe efter sunde sandaler og hørtop, som jeg troppede op i, første dag på pladsen.

Festivalen fejrede i midt september i år 40 års jubilæum, og er kun blevet større og større. Til trods for Cannes største attraktion, filmfestivalen, kommer gæsterne alligevel også her langvejs fra, for at tage del i den store begivenhed og det legeland festivalen med årene har udviklet sig til. Yachts til flere millioner euro bliver langet over disken, som var det slik i en slikbutik, og samtidig uden at tøve en kende.

Store, smarte og bragende luksusyachts, som danner rammen for festivalen, har længe kun været for de få, og det har oftest udelukkende været et spørgsmål om, at have tegnebogen i orden. Derfor kom de positive reaktioner heller ikke bag på mig, da jeg i flæng fortalte om det nye danske koncept, The Yacht Club står for. Begejstringen i ansigterne, da jeg løftede sløret for muligheden for, med deleøkonomien, at eje en af de lækre luksusyachts på havnen, samtidig med ikke at skulle bekymre sig om blandt andet administration, vedligehold og besætning, var gennemgående. Et unikt koncept der ingensteds på den anerkendte og internationale scene endnu havde set sin mage.

Det overflødighedshorn af luksusyachts festivalen indbød til, er altså ikke længere kun for de få. Det har The Yacht Club sat en stopper for. De danskere, der for eksempel hellere vil sejle ved solrige kyster i middelhavet, end at tage i sommerhus ved Vesterhavet, kan nu også være med. Det er revolutionært, unikt, og bekymringsfrit, og der går ikke længe inden udenlandske festivaler, messer og shows kan nyde godt af de muligheder The Yacht Club stiller for dagen, men i første omgang er det et dansk koncept, et dansk produkt som endnu kun er at finde på det danske marked.

Preloader