01. Feb
2018

Lancering af charter

Sejlsæsonen i Middelhavet er nu for længst gået på held. Her oppe i det kolde nord betyder det, at vi er hoppet i uldtrøjen, vi må lade varmen sive gennem kroppen fra urteteen, og skal generelt se længere efter sollyset på himlen.
Men i The Yacht Club betyder det, at vores marketings- og salgsarbejde for sæsonen 2018 er i fuld gang, og det går ikke stille for sig.
Sæsonen 2017 fløj afsted. I feb. sidste år lancerede vi The Yacht Club på Boat Show, Fredericia – en succes langt over forventning. Sidenhen har vi etableret stærke samarbejdsaftaler, bl.a. med sønderjyske X-yachts, som sammen med vores månedlige informationsaftener fortsætter i 2018. Vi har mødt nogle fantastiske kunder og endvidere et stort antal potentielle kunder, der er begejstrede for vores koncept. Nogle er allerede med i et Partnerselskab mens andre venter på at drømmeyachten bliver klar. Og igen er der dem der overvejer fra hvilken vinkel de skal betragte investeringen, afhængig af om de er inkarneret sejlentusiaster, investorer, eller en kombination som simpelthen bare gerne vil have drømmen realiseret. Lige præcis dette aspekt afspejler selvfølgelig foreningens ønsker om enten at chartre bådene ud mest muligt, eller selv at benytte dem alle de uger man kan.

2018 – forventninger og mål for The Yacht Club
For The Yacht Club vil det, at kunne præstere driftsmæssigt overskud samt et bekymringsfrit ejerskab for alle vores kunder, gøre hele forskellen og være den ultimative succes for vores forretningskoncept.
Vi skal i 2018 sammenlagt have minimum seks yachts tilknyttet konceptet, hvoraf vi allerede i slut ’17 havde fire af dem. Men kun to mere i hele 2018, når nu 2017 bød på fire, er det ikke at skyde for lavt? Og helt enkelt; Nej – for med søsatte yachts i The Yacht Club-vandet, comes great responsibility, som man siger, og vi fokuserer på og prioriterer derfor vores igangværende foreninger, og de gode oplevelser vi skal give dem. Det betyder så derimod, at vi skal arbejde lige så hårdt og målrettet i ’18, som i ’17, for på den måde at sikre den største kundetilfredshed.
I starten af 2018 lancerer The Yacht Club’s søsterselskab LYC-C (administreret af The Yacht Club) charterhjemmesiden Lyc-c.com. Det betyder at foreningerne i The Yacht Club nu chartrer deres yachts ud, gennem LYC-C, bl.a. for at sikre den enkelte forening et driftsmæssigt overskud f.eks. til at vedligeholde eller opgradere deres yachts med. Med ønske fra foreningerne om at chartre deres yachts ud i 11 uger total, er målet for 2018 på den front derfor at opnå min. 50% bookede charteruger, af de 11 uger. Derfor er det værd at bemærke, at der i vores A- eller B-kategori generelt vil være driftsmæssig økonomisk balance, når den 5. charteruge er booket. Denne sikkerhed er essentiel og er derfor en af vores fornemste opgaver for at skabe værdi for vores foreninger.


Chartermarkedet 2018 - set i bakspejlet
De internationale chartergæster var i 2017 meget fokuserede på at chartre deres drømmeferie tidligere på året end tilfældet var tilbage i 2016. Ser man på nøgletallene for den vestlige del af Middelhavet, var der i februar måned 2017 en pulje af 220 yachts mellem 28-45 meter. I april måned 2017 var kun 14 % af disse yachts endnu ikke booket minimum 1 uge. Dette var en fremgang fra april 2016 hvor tallet var 31 %. Dette indikerer, at vi naturligvis råder Partnerselskabet til at anskaffe yachtsene tidligt i 2018, gerne nu i februar eller marts måned. Når man ikke det, er det bedre at vente til året efter hvis man naturligvis ikke er interesseret i at chartre sin yacht ud.
For første gang siden 1996, har Cannes nu måtte vige pladsen til Palma de Mallorca, som den havn hvor flest chartergæster går ombord for at påbegynde deres drømmeferie. Flere yachts end hidtil har fået deres spanske charterlicens og udnytter fordelen omkring de nye skatteregler der har været ratificeret siden 2013. Det betyder, at LYC-C naturligvis vil fokusere på de Baleariske øer i 2018 uden at gå på kompromis med den ferieidyl, fred og ro, som de fleste tager på ferie for at synke ned i.
Sæsonen 2017 har endvidere indikeret, at sund livsstil er et helt centralt emne for chartergæsterne fremadrettet, når man undersøger chartermarkedet. Efterspørgslen efter yacht med træningsfaciliteter, kompetente personlige trænere som del af besætningen og udstyr som stand-up-paddleboards og bassin med strømmodstand.
På større yachts er der efterspørgsel på både spa og fitness faciliteter med tilhørende behandlingsområder og træningsarealer.
Helt forudsigeligt var det igen i 2017, at yachten skal have det sidste, bedste og mest populære vandsportsudstyr, man kan købe for penge. Ikke nok med dette, er ”up-to-date” gadgetværdien af essentiel betydning. Ser man på de samlede kundetilfredshedsresultater, er det lige efter kaptajnen og besætningen, højhastigheds WIFI-forbindelse samt netop vandsportsudstyr. Jo flere muligheder og aktiviteter man kan tilbyde, jo mere attraktiv er yachten i forhold til dets konkurrenter.
Disse trends vil vi naturligvis indarbejde i vores analyse af de yachts vi udpeger, men også tilrettelægge chartersæsonen mere detaljeret ud fra denne analyse.
 
Alt i alt er der meget i gærde hos The Yacht Club og nu også LYC-C, og 2018 bliver uden tvivl et hæsblæsende og storartet år.Preloader